torsdag 15 december 2011

Makroner med julsmaker

 
Har fått lite dille på makroner. Det tar ganska mycket tid och kräver en del planering, men det är alltid lika spännande att se om de blir bra. Denna gången blev de tyvärr lite hårda och fick den där lilla toppen som man inte vill ha. Men man kan ju inte lyckas varje gång...
Så här i juletid blev det såklart smak av pepparkaka och saffran.


Annars så blev det en shoppingtur till Malmö idag. Nu är nog alla julklapparna inhandlade. Det kan ju i och för sig hända att man råkar springa över något litet till...
Det var en mysig dag. Inget regn, lagom med folk, mysigt med upplysta träd och massor med marschaller och en glad och nöjd Simon (och sambo tror jag) hela dagen.

2 kommentarer:

  1. Det gäller att veta exakt när man ska sluta röra... Märker du att de blir tillits och inte flyter ut på plåten innan, så testa blöta ett finger och trycka ner topparna! :)
    Själv har jag inte orkat baka makroner nu i juletid...

    Angående Bold and noble och Irlandstavlan, så var det riktigt smidigt att beställa från dom! Vi beställde på söndagen och på torsdagen hade vi redan paketet. Skickas som ett rekommenderat brev som du får hämta på Posten. Rekommenderar dom varmt! Jag var sugen på både NZ och Australien-tavlan men eftersom sambon inte varit där (än) så fick det bli Irland! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ser underbart goda och fina ut! Makroner är en sån sak som jag aldrig har kommit mig för att göra eftersom det verkar svårt och bökigt.

    Angående glöggen så var det inte svårt, det är mest att man ska komma ihåg att röra varje dag. Vi hade den i köket så det var inga problem. Nästa år hade varit kul att prova på att smaksätta den med något eller kanske göra två olika. Tycker absolut att det är värt att provas på:).

    SvaraRadera